mandag den 6. januar 2020

Dyreholds opgave A

Målgruppe:
Vi har valgt at vores målgruppe er børn i alderen 3-6 år, da alle i vores studiegruppe har valgt dagtilbud som specialisering.
Mål:
- At børnene kan holde liv i musene.
- At børnene tilegner sig viden om musen, og får erfaring med at passe et dyr.
- At børnene samarbejder om pasningen af musene.
- At børnene udviser omsorg og empati for musene.
Placering:
Da mus er sociale dyr, vil vores dyrehold består af to mus (vi vil helst have mus af samme køn, men dette kan vi ikke være sikre på). Vi vil bruge et terrarium til musene, hvor to af siderne er afskærmet. Terrariet vil vi indrette med ca. 20 cm savsmuld/muldjord bund (her har musene muligheder for at grave gange) hylder, klatregrene, rør, krukker (muligheder for at de kan skjule sig). Terrariet vil vi placere et synligt sted hvor børnene ofte kommer og har mulighed for at se og studere det.
Naturfaglige begreber:
Gennem dyreholdet er der rig anledning for at tale med børnene om den katalog viden, som de kan tilegne sig. Derudover kan de tilegne sig naturvidenskabelige kompetencer kommunikere, observere, klassificere og eksperimentere med og om dyrene.
Tegn på læring:
- At børnene snakker sammen om musene.
- At børnene snakker/fortæller deres forældre om musene.
- At børnene viser omsorg og empati for musene.
- At børnene er aktive deltagende.
Billedresultat for fedthalemus

1 kommentar:

  1. Det bliver meget spændende at følge jeres musehold. Uddyb gerne om hvilken viden om musen I forestiller jer børnene har mulighed for at tilegne sig? Er der evt. nogle fokusord / naturfagelige begreber der er særligt relevante ift. mus? Underbyg gerne jeres argumentation med kilder :)
    Vh Ida

    SvarSlet

Udviklingsprojekt - opgave 1

Opgave 1 – udviklingsprojekt 1.       Problemstilling: Vi undrer os over at børnehavens udeareal ikke inddrages og benyttes til fle...